BSO de Wilde Poema is gevestigd op het terrein van De Werkplaats Kindergemeenschap en is bedoeld voor de voor- en naschoolse opvang van kinderen van het basisonderwijs. Er zijn 4 groepen met elk een eigen, mooie ruimte en alle groepen kunnen tevens gebruik maken van de speelhal, een huttenbouw hoek, een leeshoekje. Speciaal voor de oudste kinderen is er de ‘Paarse Punt’, waar zij zelfstandig eten en lekker kunnen chillen.

 

 

BSO de Wilde Poema

  • Kees Boekelaan 16, 3723 BA Bilthoven

  • Manager: Nikki Roon (06 53221594)
  • Registratienummer (LRK): 193760563
Rondleiding Schrijf meteen in

Stoeien, chillen of op avontuur

Er is veel te beleven op de BSO de Wilde Poema, hutten bouwen in de bosrand of lekker voetballen, slagballen of Kubb spelen op het grote veld. Maar ook bij minder goed weer is er genoeg te doen. Tussen de groepen in zit een eetkeuken, in deze ruimte worden de kookactiviteiten georganiseerd. Elke maand bedenken we een leuk thema om het over te hebben, we richten thema hoeken in en versieren de groep met onze knutsels, de oudste groepen hebben eigen laptops waar je spelletjes op kunt spelen.

De Oranje, Blauwe, Rode en Paarse Poema's

De Wilde Poema heeft in totaal 4 groepen 3 groepen van 20 kinderen en de oudste groep heeft plaats voor 25 kinderen. De Oranje en de Blauwe Poema’s, de jongste kinderen, hebben hun groepsruimten beneden. De Rode en de Paarse Poema’s, voor de oudere kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, bevinden zich op de eerste verdieping.

Een middag op de Wilde Poema

We volgen de schooltijden van de Werkplaats dat betekent dat we op dinsdag en donderdag eerst met elkaar lunchen. De andere dagen beginnen we de middag ook aan tafel op de vaste stamgroep, we eten dan fruit en een cräcker en drinken thee of water. Het is een mooi begin van de middag, we kijken hoe het met iedereen gaat en we praten over wat de kinderen bezig houdt en wat ze die middag willen gaan doen.